Friday, December 26, 2014

Tanjung Malim Ke Shah Alam


Assalamualaikum, malam semua.

Citer benda da lepas ni tak syok. Tapi tetap nak citer gak. Dari KTM Tanjung Malim ke KTM Rawang, dari KTM Rawang ke KTM Padang Jawa then ke I-city ler kitaaaa. Gerak jam 8.45 am. Sampai Padang Jawa area 12.30 pm. Lama katakooo perjalanan tu -.- Shah Alam je kot.


Syifaaq ala-ala cute, keh keh.



Budak kecik dengan eye bag yang tebal. Muntah tengok.




Acah semata.


Semua bermula mengejut, malam sebelum pegi asyik ngadu bosan kat syifaaq. Syifaaq pun sama ngadu bosan. Maybe sebab kemalasan nak study tu kot. Dengan mood study yang tak datang-datang. Enta mana terbang enta taktau. Maka terus plan pegi esok nak pegi I-city. Tapi malam tu memang da survay nak ke mana, keh keh. Siap usha maps nak pegi ke I-city guana kalau naik KTM dari Tanjung Malim. Best planner kteorang nie *ANGKAT BAKUL SENDIRI*. Cet!

Belum start exam nak gak berjalan. Budak yang degil aku nie. Tapi taklupa jugak study before exam. Just habiskan masa sehari suntuk je. Tak amik masa berhari. Hari yang best, release, happy, rasa taknak balik Tanjung Malim. Bole camtu? Haish takley, final hoi. Tak sedar ka? -.-

So sampai sana je! Hamek gambar dulu.




Okay then, da selesai bergambar, bayaq dulu kat kaunter! Paling penting. Haha. Tempat pertama kteorg pegi  House of horror.  Actually memang tak horror mana, Sebab hantu semua pakai machine. Then yang takleh blah nya, sepanjang masuk aku lah yang tutup mata. Siap pegang syifaaq kekuat. Mesin je kot. Nyata kat situ aku penakut. Keh keh.




Ok, syifaaq. Thanks for this pic. Paham panas masa tu. So tak perasan guana gaya nya kat phone screen. Hehe

Then, ke  snowalk  pulak. 



Hingat photoshoot untuk magazine? Pang!









 Aku jenis taktahan sejuk. So tak lama aku duk dalam tu ngan syifaaq. Dapat masuk usha-usha men gelongsor sikit jadik la. Haaaa gituh




Syifaaq lek je kena ais. Dia power! HAHA

video

Merapu.

video

Feeling childhood.

video


Lepas da seronok kemain kat snowalk tu, kteorang decide nak pegi  ice age  pulakkk!
Yeay! Cam budak budak rasa. Keh keh. Tertipu! Cakap ada dinosour. Ingatkan la gempak sgt dinosournya. Rupanyaaa, rawr! Memang port khas utk kanak-kanak. Dan aku rasa malu je masuk sana. Cet ;p



Lepasss tu, pegi Red Carpet pulak! Aku rasa part red carpet nie lagi best kot. Masuk je feel cam retis. Kengkonon ada orang amik gmbr masa naik tangga lalu red carpet tu. Kah kah. Paling best feel jumpa retis. Tapi semua nya lilin manusia lilin semata.









Atok, mohon selfie together meta, Atok encem ;p

Seram gak aku, tetiba dia gerak. Pengsan teruih.


Berkongsi citarasa yang sama.


Then, ke Trick Art Museum.




Kat sini paling sekejap, sebab da letih sangat berjalan.

Ok puas berjalan. Cecepat call teksi, nak kejar masa naik KTM. Kteorang da beli tiket pegi balik, so kalau lambat. Memang tak balik Tanjung Malim gamoknyaa.
Keh keh, sedar diri nak final.

So, totally so fun. Bole pegi lagi lepas ni :)







No comments:

Post a Comment