Saturday, October 8, 2011

Bukit Bauk :)

video

Assalamualaikum :)
sebelum tuh. video di atas adalah mengisi mase lapang. HAHA.
Destinasi kali nie, adelah BUKIT BAUK. HEHE. Betolak jam 7.34am dgn shafeqqa, Ekin, Mieza, Kak Fatin, Kak wanie (Pensyarah UITM Dungun), adek PI sorang, tak egt name, HEHE & Ade 2 orang Pelajar UITM Dungun pun join jugak :)
Ape yang aku boleh ckp, aku agak pancit la kali nie naik bukit bauk. Tekak pun loya, tapi smgt yang nak smpi puncak tuh tinggi, teruskan jugak smpi puncak. HAHA. ape pun, aku & mieza smpi puncak dulu. yang lain lewat cket, hehe. tapi takpe, masing masing kuat smgt nak smpi puncak.

Kami di bekal kan air mineral sebotol + roti sandwish. smpi puncak baru mkn roti tuh, pensyarah Uitm Dungun yang bwk roti tuh naik puncak, kteorg tukang mkn je. Baik kan dia? HEHE. smpi kat puncak rehat dlm nak dekat 20 minit jugak la, tggu yang lain smpi. sempat lagi begambar :)







dah sedap rest kat puncak, ape lagi, turun la. balik KOLEJ KEDIAMAN suda :)

Otw turun tuh, ade stop lagi sebenanye, pensyarah (kak wanie) ade bg tazkirah cket :)
sempat ta'aruf lagi, HEHE. Maklum la, ade yang kteorg baru nak kenal ngn akak + adek uitm dungun.
dalam 25 minit dgr tazkirah + ta'aruf, kteorg teruskan pejalanan turun. pic tgh duduk dlm bulatan takde la pulak, sbb tak menyempat nak begamba. HAHA. Khusyuk dgr kak wanie bagi tazkirah.

sepanjang nak turun tuh sempat jugak begamba lagi. YEA! Memang hobi begamba! HAHA.













then smpi la bawah. ade video mengong sebelum tuh. Turun bukit macam gaya KANGGARO. Mcm naik kuda pun ade. HAHA.


video

Ouke. Selamat membaca la yea :)
Magrib suda. Assalam. Lain kali naik bukit bauk rmi rmi la yea. TATA.



1 comment: